Schuld e-commercebedrijf TOM 60 miljoen

Schuld e-commercebedrijf TOM 60 miljoen

Het failliet verklaarde e-commercebedrijf TOM heeft een schuld van zestig miljoen euro. Voor een doorstart is veel belangstelling, zegt de curator tegen het Eindhovens Dagblad.

Het in Bladel gevestigde bedrijf vroeg vorige week het faillissement aan. Het was steeds onzekerder geworden of er een akkoord kon worden bereikt met de schuldeisers. Oprichter en ceo Tom te Riele besloot daarom de handdoek in de ring te gooien.

TOM begon in 2005 als fietsenwinkel in Tilburg en groeide uit tot een bedrijf met veertien webshops en zo'n zeshonderd medewerkers. De onstuimige groei tijdens de coronacrisis bracht het bedrijf naar eigen zeggen in de problemen. Zo schommelde de vraag naar producten voortdurend en stokte de aanvoer uit China en India doordat fabrieken daar stil lagen.

Volgens TOM gaat het bij de schuld voor een groot deel om uitgestelde belastingen vanwege corona. Normaal gesproken zou de aflossing, net zoals bij andere bedrijven, per 1 oktober beginnen. Ook gaat het om voorraad en bijbehorende financieringen.

De 240 medewerkers die nog in dienst waren, worden volgens de curator deze week ontslagen. "De interesse in TOM is redelijk overweldigend", zegt hij. Namen van geïnteresseerde partijen geeft hij niet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!