'Gucci weer populairste modemerk'

'Gucci weer populairste modemerk'

Gucci is weer het populairste modemerk ter wereld. Na negen maanden heeft het Balenciaga van de eerste plaats verdreven in de Lyst Index, de ranglijst die elk kwartaal wordt samengesteld door zoekmachine en shopping-app Lyst. 

Gucci dankt de toppositie onder meer aan de samenwerking met Adidas. In de 48 uur nadat de merken samen een collectie hadden gepresenteerd, steeg het aantal zoekopdrachten naar Gucci met 286 procent. Adidas profteerde er ook van en steeg van de zeventiende naar de dertiende plaats.

Na Gucci en Balenciaga volgen Prada, Valentino, Luis Vuitton en Dior. Opvallend is dat Diesel de top tien wist binnen te dringen. Het merk kwam onder meer in the picture dankzij Kylie Jenner, Dua Lipa en Julia Fox. Ook kwam Diesel met een nieuwe athleisure-lijn.

Coronalockdowns
Gucci had in het tweede kwartaal last van de coronalockdowns in China, blijkt uit cijfers van moederbedrijf Kering. De omzet steeg slechts met vier procent op vergelijkbare basis. Het merk van Kering dat het beste presteerde was Yves Saint Laurent met een omzetgroei van 34 procent.

Gucci is wel verreweg het belangrijkste merk voor Kering. Van de bijna tien miljard omzet in het eerste halfjaar (+16 procent) kwam ruim de helft van Gucci. 

Reacties 1


K in't Veen 11 aug, 18:09

Wij hebben op https://designerwinkel.nl de afgelopen 2 kwartalen ook een significante stijging in bezoekersaantallen en conversieverbetering gezien bij het merk Gucci.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!