Amazon lijdt ook in tweede kwartaal verlies

Amazon lijdt ook in tweede kwartaal verlies

Amazon heeft voor het tweede kwartaal op rij verlies geleden. De webgigant zag de omzet wel stijgen, maar dat was vooral te danken aan de clouddivisie.

Het verlies van Amazon bedroeg iets meer dan twee miljard dollar, waar een jaar geleden nog een winst van 7,8 miljard dollar werd geboekt. Net als in het eerste kwartaal kwam dat volgens het Amerikaanse bedrijf voor een deel door zijn belang in autofabrikant Rivian, die veel minder waard is geworden.

De omzet steeg met 7,2 procent naar 121,2 miljard dollar, de laagste groei in bijna twintig jaar tijd. Clouddivisie AWS zag de omzet met 33 procent toenemen en de reclame-inkomsten groeiden met 18 procent. De e-commercetak daarentegen moest het met vier procent minder omzet doen, al zou die volgens Amazon met een zwakkere dollar stabiel zijn gebleven.

Amazon kampt met hogere kosten en sinds de heropening van de winkels met een vertraagde groei. Financieel topman Brian Olsavsky zei volgens de Wall Street Journal dat Amazon minder zal investeren in zijn retailactiviteiten. Ook worden er minder nieuwe medewerkers ingehuurd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!