'Zomersolden bijna op niveau 2019'

Modeverkopers in België zijn tevreden over de zomersolden. De resultaten van de koopjesperiode, die afgelopen weekeinde werd afgesloten, waren bijna net zo goed als voor de coronacrisis.

Zelfstandige modewinkels verkochten gemiddeld slechts één procent minder in vergelijking met dezelfde periode in 2019, blijkt uit een peiling van de Mode Unie. “Het mooie weer en de ontspannen zomersfeer op evenementen, feesten, vakantie en festivals zorgden voor een relatief vlotte soldenverkoop op zomerartikelen”, zegt directeur Isolde Delanghe.

“Onze zelfstandige modesector ziet licht aan het einde van de tunnel, maar we zien toch nog steeds dat 36,2 procent van de winkeliers minder verkocht heeft.” 26,6 procent van de ondervraagde ondernemers verkocht evenveel als in de zomersolden van 2019 en 37,2 procent verkocht meer.

Winkeliers zijn voorzichtig over het komende winterseizoen. “Stijgende energieprijzen en het blijven duren van de oorlog maken consumenten wat onzekerder en dat verwachten winkeliers vooral dit najaar te voelen. Gemiddeld wordt daarom eenzelfde verkoop als winter 2021 verwacht.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!