'Zalando wil volgend jaar naar de VS'

'Zalando wil volgend jaar naar de VS'

Zalando werkt in het geheim aan een lancering in de Verenigde Staten. Meer dan honderd medewerkers zijn betrokken bij dit zogenoemde ‘Project Kangaroo’, melden ingewijden aan Business Insider.

Zalando wil zeker honderd miljoen investeren in zijn Amerikaanse operatie. De stap zou al voor volgend jaar gepland staan. De Amerikaan Jim Freeman, chief business & product officer van het modeplatform, leidt het Kangaroo-team. Iedereen die betrokken is bij het project heeft een geheimhoudingsverklaring moeten ondertekenen.

Zalando zou zich vooral op het noordoosten van de Verenigde Staten willen richten. Door de inflatie en problemen in de toeleveringsketens staat het project volgens ingewijden on hold, maar desondanks houdt de moderetailer vast aan het plan om volgend jaar live te gaan.

Op vragen van Business Insider bevestigt Zalando niet expliciet de Amerikaanse plannen. Het platform laat wel weten nieuwe regio’s te onderzoeken. “Wij geloven dat er in deze context ook kansen zullen zijn om buiten het Europese continent te groeien.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!