Kik boekt voor het eerst winst in Nederland

Kik boekt voor het eerst winst in Nederland

Textieldiscounter Kik weet voor het eerst zwarte cijfers te schrijven in Nederland. Het gaat om een winst van ‘enkele tonnen’, zegt managing director David Philipoom tegen RetailTrends.

Kik opende in 2013 zijn eerste Nederlandse winkel, maar leed tot nu toe jaarlijks verlies. De winstgevendheid zat er volgens Philipoom al een tijdje aan te komen. “Op de meeste winkels draaiden we vorig jaar al zwarte cijfers, maar inclusief overheadkosten stonden we nog in het rood.” Omdat de overheadkosten nu over steeds meer winkels kunnen worden gespreid en er ook de komende jaren veel openingen gepland staan, verwacht hij dat de winstgevendheid structureel is.

Ook de Nederlandse omzet van Kik zit in de lift. Ten opzichte van vorig jaar zit de retailer over de periode januari tot en met juli op een groei van 57,3 procent. Like-for-like gaat het om 44,5 procent. Vergeleken met het laatste pre-coronajaar 2019 zijn die groeipercentages respectievelijk 45,6 en 19,3 procent. 

Kik heeft momenteel 46 winkels in Nederland. Tot en met oktober staat er elke twee weken een opening gepland. De komende jaren moeten er zeker twintig per jaar bij komen.

David Philipoom sprak met RetailTrends uitgebreid over de achterliggende oorzaken van de omzetgroei en de expansieplannen. Het artikel is hier te lezen. Nog geen member, kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!