Verzekeringen voor hoortoestellen!

Er bestaan ontzettend veel situaties waar je je financieel voor kunt verzekeren. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je in één klap veel geld moet betalen dat niet op je rekening hebt staan. Zo kan zich ook de situatie voordoen dat je een hoortoestel voor één of beide oren nodig hebt. Ook deze kosten kan een verzekeraar vergoeden! Vind je het lastig om te bepalen of je een verzekering voor je gehoorapparaat nodig hebt en wat voor hoortoestel verzekering je nodig hebt? Lees dan verder voor meer informatie!

Hoe weet je of je een hoortoestel nodig hebt?
Wanneer je twijfelt of je een hoortoestel nodig hebt, dan kun je een gehoortest laten doen bij een audicien of audiologisch centrum. Zij zullen dan aan de hand van de uitslag van de test jou adviseren of je een gehoorapparaat nodig hebt en welke dit dan zal zijn. Dit wordt ook wel Keuzeprotocol Hoorzorg 2.0 genoemd. Naast een aantal hoortesten vul je hier ook een vragenlijst in om een beter beeld te vormen waarvoor je een hulpmiddel om te horen nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld thuis geen hoorapparaat nodig hebben, maar om goed op werk te functioneren weer wel. Op basis van de uitslag van het Keuzeprotocol Hoorzorg 2.0, word je in 1 van de 5 categorieën ingedeeld, waarbij categorie 5 de meeste complexe hoortoestellen bevat. Kies je een gehoorapparaat uit jouw categorie? Dan is de kans groter dat jouw verzekeraar deze kosten (deels) vergoed. Gehoorapparaten worden gedeeltelijk door de basisverzekering gedekt, omdat deze vallen onder de categorie hulpmiddelen. Wanneer kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering voor een hoortoestel? Dit is het geval wanneer er sprake is van een gehoorverlies van minimaal 35 decibel. Een gehoorapparaat wordt bij een gecontracteerde zorgaanbieder/leverancier voor 75% vergoed. De overige 25% is je eigen bijdrage. Houd natuurlijk ook nog rekening met je eigen risico! Een gehoorapparaat vergoeding ontvang je wanneer de kosten bij jouw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. 

Waarvoor kun je je hoortoestel verzekeren?
Naast dat je de aankoop van je gehoorapparaat (deels) vergoed kunt krijgen, kun je je toestel ook verzekeren tegen schade. Op een hoortoestel zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie, maar niet alles valt onder deze garantie. Kom jij ten val en gaat jouw toestel kapot, of breng je op een andere manier schade aan jouw apparaat? Dan zul je hier zonder verzekering zelf voor moeten betalen. Met een aparte gehoorapparaat verzekering ben je verzekerd voor onherstelbare schade, diefstal en verlies van je hoortoestel. Zo een verzekering kan je vooral uit de brand helpen wanneer je geen kostbaarheden- of buitenshuisverzekering binnen je inboedelverzekering hebt. Om te weten of het voordelig voor je is om een hoortoestel verzekering af te sluiten, is het goed om eerst onderzoek te doen. Wat kost een hoortoestel? Hoe onhandig of onvoorzichtig ben je? Dit zijn allemaal vragen waarvan je de antwoorden voor jezelf op een rijtje moet zetten om af te wegen of een verzekering voor je hoortoestel nodig is. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!