Ted Baker mogelijk naar Reebok-eigenaar

Ted Baker mogelijk naar Reebok-eigenaar

Ted Baker komt mogelijk in handen van Reebok-eigenaar Authentic Brands Group. De bestuurders van het Britse modemerk zijn akkoord met de overname en vragen de aandeelhouders om er ook mee in te stemmen.

Authentic Brands heeft 211 miljoen pond (250 miljoen euro) in contanten over voor Ted Baker. Dat komt neer op 110 pence per aandeel. Eerder sloeg Ted Baker tot twee keer toe een overnamebod van private-equitygroep Sycamore Partners Management af. Daarna startte het merk een formeel overnameproces.

Het was de laatste jaren onrustig bij Ted Baker. Oprichter Ray Kelvin vertrok in 2019 na meldingen over ongepast gedrag en financieel ging het niet goed. De coronacrisis verergerde de situatie. Onder leiding van ceo Rachel Osborne probeert Ted Baker, dat zo'n vierhonderd winkels heeft, de schulden te verminderen en wordt flink geïnvesteerd in online.

Het verlies voor belastingen viel vorig jaar een stuk lager uit. Waar Ted Baker in 2020 nog omgerekend 127 miljoen euro in het rood belandde, bleef dat afgelopen boekjaar beperkt tot 52 miljoen euro.

Onder Authentic Brands vallen behalve het van Adidas gekochte Reebok ook kledingketens als Juicy Couture en Forever 21. Ook is het eigenaar van de commerciële rechten op Marilyn Monroe, Elvis Presley en Mohammed Ali.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!