Remkes teleurgesteld over afwijzing CBL

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes en minister Christianne van der Wal zijn teleurgesteld over het besluit van brancheorganisatie CBL om niet aan te schuiven bij het beleidsgesprek donderdag. De supermarktbranche moet meer zijn verantwoordelijkheid nemen, klinkt het. 

"Ik hoor heel vaak heel mooie woorden over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar deze houding getuigt daar niet van", stelde Johan Remkes. Ook Van der Wal (minister van Natuur en Stikstof) keurt de afwijzing niet goed: het stikstofprobleem kan 'niet alleen op het bordje van de boer worden gelegd'. Volgens de minister moeten alle marktpartijen hun verantwoordelijkheden nemen; het CBL maakt zich onterecht 'afhankelijk van de boeren'.

De supermarktsector zag af van het gesprek omdat de voedingsmiddelenketen volgens CBL dan ‘slechts beperkt vertegenwoordigd’ zou zijn. Ook pleit de brancheorganisatie ervoor dat het kabinet eerst weer met de boerenorganisaties gaat praten om tot oplossingen te komen. Pas later is het de beurt aan de supermarktbranche, is de gedachte.

Reacties 2


Willem Damme 18 aug, 13:00

Wat denken ze wel telkens encd Wal
Dat ze iedereen maar kunnen dwingen


Leonard Van Liere 20 aug, 18:55

Nee, maar constructief meedenken en aangeven hoe de supermarktbranche mee kan werken aan een vermindering van de CO2 uitstoot kan juist de boeren weer een beetje lucht geven. Dat we 100 km ipv 130 km per uur moesten gaan rijden was om de CO2 uitstoot te verminderen. Een klein offer met een klein resultaat maar de gemiddelde Nederlander zegt: laat een ander dat maar doen, IK NIET! Wanneer we met elkaar overal knokken om de CO2 uitstoot overal naar beneden te krijgen dan komt niet ALLES op het bordje van de boer.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!