Moederbedrijf The Body Shop overweegt verkoop

Moederbedrijf The Body Shop overweegt verkoop

Natura & Co overweegt dochterbedrijf The Body Shop te verkopen. Het Braziliaanse bedrijf houdt de opties open: cosmeticabedrijf Aesop en -producent Avon kunnen ook in de etalage terechtkomen.

Het Britse medium The Mail meldt dat de aandelenkoers van Natura & Co het afgelopen jaar met 70 procent is gedaald. Fabio Barbosa, die een paar maanden geleden bij het Braziliaanse bedrijf aantrad als ceo, zegt de dochterondernemingen onder de loep te nemen. Welk bedrijf wordt verkocht is nog niet duidelijk. Wel zegt Barbosa dat Natura & Co’s activiteiten in het cosmeticasegment in ieder geval worden afgeslankt.   

In zijn totaliteit daalde de omzet van Natura & Co in de eerste helft van 2022 met 10 procent. De omzet van The Body Shop, met zo’n drieduizend winkels wereldwijd, daalde in diezelfde maanden met 24 procent. Dit terwijl Aesop zijn omzet zag stijgen met zo’n 8 procent. 

De tegenvallende cijfers van Natura & Co zijn opvallend: een jaar geleden meldde het moederbedrijf van The Body Shop in het tweede kwartaal van 2021 nog een omzetgroei met dubbele cijfers. De ceo zegt zich voor de komende periode met name zorgen te maken dat met de toenemende inflatie ook de verkoop van luxeverzorgingsmiddelen verder zal dalen.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!