Miljoenen voor gemeenten om winkelgebieden aan te pakken

Elf gemeenten krijgen in totaal 22 miljoen euro subsidie om winkelstraten- en gebieden aan te pakken. Dat is het resultaat van de eerste ronde van het programma Impulsaanpak Winkelgebieden van minister Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat).

De elf gemeenten die een bijdrage ontvangen zijn Alkmaar, Bunschoten, Den Helder, Hardenberg, Heerlen, Hengelo, Het Hogeland, Hilversum, Oldambt, Roosendaal en Sittard-Geleen. In totaal vroegen zestien gemeenten financiële ondersteuning aan, waarvan vijf niet aan de voorwaarden voldeden. Later volgen nog drie rondes waarin gemeenten een subsidieverzoek kunnen indienen.

Met de 22 miljoen euro worden 76 verloederde of leegstaande winkelpanden omgebouwd tot woningen. Het aanpakken van winkelgebieden is in veel gebieden noodzakelijk, ziet Adriaansens. “De detailhandel in de winkelgebieden staat door online shopping voortdurend onder druk. Lege panden en de verloedering van winkelgebieden zorgen voor een minder leefbare en onaantrekkelijke binnenstad.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!