Pon koopt fietsmerk Veloretti

Pon koopt fietsmerk Veloretti

Fietsmerk Veloretti is overgenomen door Gazelle-fabrikant Pon. Dat maakt Veloretti-oprichter Ferry Zonder bekend op LinkedIn. 

‘Het voelt als gisteren toen ik een gek idee had om een online fietsmerk te starten, maar tien jaar later zijn we een van de snelst groeiende fietsmerken in Europa geworden en hebben we meer dan 250 duizend klanten bediend’, aldus Zonder. 

Veloretti produceert en verkoopt stadsfietsen, e-bikes en kinderfietsen. Het merk telt circa tachtig medewerkers en heeft een brandstore in Amsterdam. Overnamedetails zijn niet bekend gemaakt. 

Zonder richtte het fietsmerk in 2013 op toen hij merkte dat ‘het niet meeviel om online een fiets te kopen’. Hij omschrijft Veloretti als een online fietsenmerk buiten de fietsretail om. Zo komen fietsenmerken ieder jaar met een nieuwe collectie. “Terwijl je maar eens in de zoveel jaar een nieuwe fiets koopt”, zei hij eerder tegen RetailTrends

Het merk ontwerpt en produceert de fietsen zelf, brengt ze in kleine aantallen tegelijk op de markt en houdt het design simpel. “We kijken eerst hoe een fiets loopt, voordat we opschalen.” 

De nieuwe eigenaar Pon Holdings is in Nederland vooral bekend als eigenaar van fietsenmerk Gazelle en Swapfiets. Pon is goed voor een omzet van zo’n 8 miljard euro en heeft 16 duizend medewerkers in 65 landen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!