Josh V stort zich op kledingreparatie

Josh V blaast kapotte kledingstukken van klanten nieuw leven in. In een proef gaat het Nederlandse modemerk een samenwerking aan met vier locaties van Leger des Heils ReShare.

Het merk van de Amsterdamse modeontwerper Josh Veldhuizen zegt te willen investeren in hergebruik en levensduurverlenging van kledingitems. Om klanten duurzamer met kledingstukken te laten omgaan, is het merk een samenwerking aangegaan met Leger des Heils ReShare. Dit is een initiatief waarbij tweedehands producten worden ingezameld en verkocht.

Bij vier ReShare-winkels in Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Deventer zijn naaiateliers geopend. Hier kunnen klanten terecht voor reparatie en herstel van kledingstukken. Ze kunnen er kosteloos kleding laten repareren, mits het gaat om Josh V-items. Als de proef een succes blijkt, wordt het concept uitgerold in meer Nederlandse steden.

Josh V zegt ook te willen bijdragen aan sociale re-integratie en werkgelegenheid. In de ReShare-locaties hebben de kleermakers een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder vluchtelingen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!