Wouter Torfs laat oud-FNG-topman niet vallen

Wouter Torfs en zijn familie verloren vijftien miljoen euro door de val van modebedrijf FNG, waarvan ze aandeelhouder waren. Maar dat is voor de ceo van Schoenen Torfs geen reden om voormalig FNG-topman Dieter Penninckx tot persona non grata te bestempelen.

“Ik spreek inderdaad nog met Dieter”, zegt Torfs in het septembernummer van RetailTrends. “Sommige mensen vinden dat raar. Maar vanuit mijn standpunt is het puur menselijkheid.”

Torfs wijst erop dat Penninckx het zwaar voor de kiezen heeft gehad. “Hij heeft veertig dagen in voorhechtenis gezeten (Penninckx wordt onder meer verdacht van valsheid in geschrifte, red.). Op dat moment laat iedereen zo’n man vallen. En ik ben niet zo’n iemand.”

Volgens Torfs zou FNG, waar onder meer Miss Etam, Steps en Brantano onder vielen, het zonder de coronacrisis hebben gered. Al heeft Penninckx in zijn ogen zeker fouten gemaakt: “Maar dat hij heel ambitieus was en achteraf misschien te snel groeide en te veel schuld op het bedrijf heeft geladen, dat denk ik wel.”

Wouter Torfs is bezig aan zijn laatste maanden als ceo van Schoenen Torfs, het bedrijf dat zijn grootouders oprichtten. Hij wordt volgend jaar 65 en gaat met pensioen. In het septembernummer blikt hij uitgebreid terug en vertelt hij over zijn toekomstplannen.

Het hele interview is hier te lezen. Nog geen member? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!