Wouter Torfs is bezig aan zijn laatste maanden als ceo van Schoenen Torfs, het bedrijf dat zijn grootouders oprichtten. Hij wordt volgend jaar 65 en gaat met pensioen. Torfs, een retail-icoon in België, wordt voorzitter van een Vlaamse welzijnsorganisatie. “Elkaars welzijn is belangrijker dan zoveel mogelijk winst maken.”

 

Kindertijd
“Wat als eerste bij me opkomt: onbezorgde, eindeloze zomervakanties in het buitenverblijfje van mijn grootouders in Halle in de Kempen. Toen nog heel ongerept – voor een klein jongetje van vijf jaar waren het eindeloze bossen. Daar met mijn fietsje doorheen, braambessen plukken. Vrijheid, met neefjes en nichtjes. Een heel mooie tijd.”

 

Gezin
“Ik ben geboren in Lier en opgegroeid in een heel doorsnee middenklassengezin. Een gezin met vier kinderen: twee zussen, twee broers. Wel hebben mijn ouders gestudeerd, economische studies aan de universiteit. Voor een vrouw was dat zeventig of tachtig jaar geleden niet zo evident hè. Toen mijn papa ging werken, was het kantoor nog gevestigd in...