'Inval in huis Jumbo-topman Frits van Eerd in witwasonderzoek'

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD en de politie zijn dinsdagmorgen het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd binnengevallen. Dat meldt Omroep Brabant.

De inval maakt deel uit van een groot witwasonderzoek, waarbij negen verdachten zijn aangehouden. Het is niet bekend of Van Eerd een van hen is. Het Openbaar Ministerie gaat niet in op namen. Een 58-jarige man uit de Drentse gemeente Aa en Hunze geldt als hoofdverdachte. De overige verdachten komen uit Drenthe en Noord-Brabant.

In opdracht van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland hebben er op diverse plaatsen in het land doorzoekingen plaatsgevonden. Volgens het OM zouden geld en goederen zijn witgewassen. Dat zou zijn gebeurd via transacties in onroerend goed, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorsport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

De hoofdverdachte wordt gezien als 'spin in het web'. De medeverdachten wordt verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij deze handelingen. 

Reactie Jumbo
Supermarktketen Jumbo wilde dinsdagmorgen niets over de zaak kwijt. 's Middags kwam er toch een korte verklaring. "Jumbo heeft kennisgenomen van een onderzoek dat momenteel plaatsvindt door de FIOD. Naar wij hebben begrepen richt het onderzoek zich niet op Jumbo. Wel worden er in het kader van het onderzoek vragen gesteld aan Frits van Eerd." Dat het onderzoek zich niet op Jumbo zou richten wil het OM niet bevestigen.

Van Eerd is sinds 2002 algemeen directeur van Jumbo. Hij werkt al sinds begin jaren negentig bij het familiebedrijf. Van Eerd geldt als groot auto- en motorsportliefhebber. Zo doet hij zelf mee aan autoraces en is Jumbo sponsor van Formule 1-coureur Max Verstappen en motocrosser Jeffrey Herlings.

Reacties 2


ikke weet het 14 sep, 09:52

Ik vond het beter als van Eerd zelf zou reageren.
Dit wekt toch de suggestie dat hij vast kan zitten, wanneer hijzelf zou reageren dan zou het duidelijk zijn dat hij in ieder geval niet vastzit.

Ook in deze moet je de publiciteit niet schuwen.


Jos van Gemert 14 sep, 10:29

Hij kan niet reageren als er een onderzoek loopt, dus is het heel verstandig als hij nu niets zegt!
Zou ook heel voorzichtig zijn om nu al een conclusie te trekken. Door zijn actieve sponsoring zou het zo maar eens kunnen zijn dat hij hier word meegetrokken in iets waar hij geen weet van heeft. De man heeft dat ook niet nodig en kan me ook niet voorstellen dat hij dat risico zou willen lopen. Dat hij zaken deed met mensen die mogelijk wel iets verkeerd gedaan hebben, wat ik me kan voorstellen in de sportwereld, wil niet zeggen dat hij schuldig is. Maar dat ze het onderzoeken is normaal als hij in de boeken voorkomt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!