MultiVlaai wisselt van eigenaar

MultiVlaai wisselt van eigenaar

Kees Hermans en Maarten Steinkamp hebben MultiVlaai voor honderd procent verkocht aan bakkersconcern Borgesius. Dat laat Steinkamp weten aan RetailTrends.

De franchisers en leveranciers van MultiVlaai zijn inmiddels op de hoogte van de verkoop. MultiVlaai is volgens Steinkamp een gezond en stabiel bedrijf, maar groeit al een tijdje niet meer. “En als je in de retailmarkt niet groeit ben je kwetsbaar.” 

Steinkamp en Hermans zijn ook eigenaar van Jamin en die formule bleek niet goed samen met MultiVlaai op te schalen, zegt Steinkamp. “We hebben het wel geprobeerd met shop-in-shops, maar er zit geen synergie in.” Daarom kiest hij ervoor zich volledig te focussen op Jamin en ijsmerk Swirls, waarvan hij samen met Hermans ook eigenaar is.

Borgesius is een broodproducent uit Groningen en is sinds 2018 eigenaar van Bakkersland. Het concern levert aan onder meer grote supermarktketens en out-of-homekanalen. MultiVlaai keert in feite terug op het oude nest, want in 2012 namen Steinkamp en Hermans de bakkerijformule juist over van Bakkersland.

Reacties 1


S Jansen 7 mrt, 04:58

Sinds Steinkamp en Hermans MultiVlaai overnamen is het aantal MultiVlaai vestigingen alleen maar gedaald. Ondertussen las ik alleen maar blabla verhalen over met name de eerste heer.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!