'Jumbo-topman Frits van Eerd vast als verdachte in witwasonderzoek'

'Jumbo-topman Frits van Eerd vast als verdachte in witwasonderzoek'

Jumbo-topman Frits van Eerd zit vast als verdachte in een groot witwasonderzoek. Dat melden bronnen rond het strafrechtelijk onderzoek aan het FD.

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD en de politie vielen dinsdagmorgen het huis van Van Eerd in Heeswijk-Dinther binnen. Het Openbaar Ministerie meldde dat er in het onderzoek negen verdachten uit Drenthe en Noord-Brabant zijn aangehouden. Het was niet duidelijk of Van Eerd daar een van was. Volgens het FD is dat het geval en heeft de Jumbo-topman de nacht in de cel doorgebracht.

Volgens het OM zouden geld en goederen zijn witgewassen. Dat zou zijn gebeurd via transacties in onroerend goed, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorsport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel. De hoofdverdachte is een 58-jarige man uit Drenthe. Volgens diverse media gaat het om een autohandelaar, die actief was in de motorcrosswereld. Van Eerd geldt als groot auto- en motorsportliefhebber.

Supermarktketen Jumbo gaf dinsdag een korte reactie. "Naar wij hebben begrepen richt het onderzoek zich niet op Jumbo. Wel worden er in het kader van het onderzoek vragen gesteld aan Frits van Eerd."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!