IKEA dringt voedselverspilling met de helft terug

IKEA heeft dit jaar 54 procent minder voedsel verspild in zijn winkels dan vijf jaar geleden. De woonwinkelketen heeft sinds 2017 twintig miljoen maaltijden 'gered', meldt Ingka Group.

Volgens IKEA gebruikten zo’n twintigduizend foodmedewerkers de afgelopen jaren AI-technologie, waarmee het bedrijf in kaart kon brengen welke voedingsmiddelen werden weggegooid en waarom. Onnodige verspilling kon zo al in de keuken worden teruggebracht. De woongigant zou hierdoor zo’n 36.000 ton CO2-uitstoot hebben voorkomen.

Iedereen moet een rol spelen om voedselverspilling te voorkomen en te verminderen, zegt duurzaamheidsdirecteur Karen Pflug. "Of het nou thuis is, in onze keukens of in ons bedrijf."

Het terugdringen van voedselverspilling is onderdeel van IKEA's wens om in 2030 circulair en klimaatpositief te worden. Eerder dit jaar investeerde IKEA 340 miljoen euro in zonnepanelen, waar op den duur alle dc’s en winkels in Spanje en Duitsland op kunnen functioneren.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!