JD Sports beboet voor prijsafspraken over voetbalkleding

JD Sports heeft een boete van omgerekend 1,7 miljoen euro gekregen van de Britse mededingingsautoriteit. De sportretailer maakte tussen september 2018 en juli 2019 verboden prijsafspraken.

Het ging om replica's van voetbaltenues en andere kleding van de Schotse voetbalclub Glasgow Rangers. De club kreeg een boete van 253 duizend euro, kledingfabrikant Elite - die de artikelen ook via een eigen website verkocht - moet 515 duizend euro betalen.

JD Sports zegt dat het niet tegen de beslissing in beroep gaat. Het bedrijf wijst erop dat het volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek en dat de boete daarom lager uitviel. JD Sports had er voor de zekerheid 2,2 miljoen euro voor gereserveerd. 

Het is niet de eerste keer dat JD Sports door de mededingingsautoriteit wordt beboet. Samen met de toenmalige zusterketen Footasylum werd het bedrijf eerder dit jaar veroordeeld tot een boete van 5,6 miljoen euro, omdat ze commercieel gevoelige informatie hadden gedeeld. Footasylum is inmiddels voor 45 miljoen euro verkocht aan een Duits investeringsfonds.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!