Aktiesport en Perry Sport: 23 winkels minder

Aktiesport en Perry Sport: 23 winkels minder

Moederbedrijf JD Sports blijft schaven aan het winkelbestand van Aktiesport en Perry Sport. Sinds eind 2020 zijn in Nederland 23 vestigingen van deze formules gesloten, meldt RTL Nieuws.

Samen hebben Aktiesport en Perry Sport nog 72 winkels. Vóór het faillissement in 2016 waren dat er 250. Na de doorstart onder JD Sports werd het winkelbestand stapsgewijs afgebouwd, tot 96 eind 2020. In juni kondigde het moederbedrijf aan dat er nog eens twaalf vestigingen zouden verdwijnen, maar daar bleef het dus niet bij.

De coronacrisis raakte Aktiesport en Perry Sport hard. Door verplichte winkelsluitingen liep het verlies in 2020 op tot 18,5 miljoen euro. In 2019 bedroeg het verlies 2,8 miljoen euro, nadat er in 2018 voor het eerst weer winst was geboekt.

Enkele winkels zijn omgebouwd naar andere formules. Zo werd de Perry Sport-winkel in de Amsterdamse Kalverstraat ingeruild voor een filiaal van JD Sports. De Aktiesport aan het Zuidplein in Rotterdam werd een Sprinter-vestiging. Van deze Spaanse formule komen meer winkels in Nederland.

 

Reacties 1


John Malmberg 28 sep, 15:21

De komst van Decathalon heeft hun de das om gedaan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!