Lidl zoekt duizend medewerkers in VK

Lidl zoekt duizend medewerkers in VK

Lidl wil de komende vijf maanden in het Verenigd Koninkrijk ruim duizend medewerkers aannemen. De discountsupermarkt opent in rap tempo winkels in het land en is van plan dit de komende periode te blijven doen. 

Lidl profiteert ook in het Verenigd Koninkrijk van veranderd koopgedrag als gevolg van de inflatie. Mede hierdoor is Lidl daar momenteel de snelst groeiende supermarkt. De keten noteerde dit jaar de grootste omzetgroei sinds 2014 (20,9 procent tussen juni en september). 

Om die groei bij te benen, is de discountsupermarkt van plan om ook de komende maanden veel winkels en distributiecentra te blijven openen. Met hogere lonen hoopt Lidl voldoende personeel aan te trekken om de duizend vacatures te kunnen vullen. “Nieuwe collega’s zullen de best betaalde medewerkers in de branche zijn, als gevolg van onze nieuwe salarissen”, belooft HR-directeur Nan Gibson. 

Vorige maand heeft de supermarktketen voor de tweede keer dit jaar het salaris van de medewerkers in 935 winkels en 13 dc’s verhoogd. Die stap is niet helemaal vrijwillig gezet: vakbonden riepen Lidl eerder dit jaar al op om de lonen te verhogen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!