'Getir wil Gorillas kopen'

'Getir wil Gorillas kopen'

Flitsbezorger Getir wil branchegenoot Gorillas overnemen. De bedrijven zijn in vergevorderde onderhandelingen, meldt persbureau Bloomberg.

Het Turkse Getir zou de overname willen financieren via aandelen en contanten. Het Duitse Gorillas is al enige tijd op zoek naar financiering en trok zich eerder dit jaar terug uit diverse landen. Gorillas, dat in 2020 begon, richt zich voortaan op de kernmarkten Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Getir, dat in 2015 is opgericht, is ook actief in deze landen en daarnaast in thuisland Turkije, Italië, Portugal en Spanje. Net als Gorillas voerde het dit jaar een bezuinigingsronde door. Wereldwijd werden 4480 medewerkers ontslagen; bijna 15 procent van het totale personeelsbestand.

Flitsbezorgers groeiden in coronatijd in rap tempo, maar investeerders zijn huiverig geworden om geld in de bedrijven te steken. Er worden vraagtekens gezet bij de winstgevendheid van het model en veel steden, onder meer in Nederland, klagen over overlast.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!