Shein reageert op beschuldigingen uitbuiting: ‘Extreem bezorgd’

Webwinkel Shein heeft gereageerd op de beschuldigingen dat het fabrieksarbeiders zou uitbuiten. Het Chinese bedrijf laat weten ‘extreem bezorgd’ te zijn en een onderzoek te starten.

Uit een undercover-reportage van het Britse Channel 4 kwamen deze week diverse misstanden naar buiten. Zo zouden fabrieksarbeiders werkdagen van achttien uur maken en bij een fout direct fors op hun salaris worden gekort. Shein zegt nu dat als dit waar is, deze fabrieken de eigen gedragscode van de webwinkel schenden. “Elke niet-naleving van deze code wordt snel aangepakt en we beëindigen samenwerkingen die niet aan onze normen voldoen.”

Om welke locaties het gaat werd in de documentaire niet onthuld. Shein laat weten Channel 4 om aanvullende informatie te hebben gevraagd, zodat het een onderzoek kan starten. 

Reacties 2


Leonard Van Liere 20 okt, 16:45

Stein kan zonder die informatie ook zelf op onderzoek uitgaan en alle leveranciers doorlichten


R vdL 24 okt, 13:46

Shein weet echt wel waar en in welke producties dit voorkomt. Shein bied artikelen aan die zo goedkoop zijn dat de consument weet dat dit niet tegen normale condities gemaakt kan zijn. Tevens is dat wat je koopt van zulke een slechte milieu onvriendelijke kwaliteit, slecht in elkaar gestikt en een zeer slecht pasvorm. je moet daar gewoon niet kopen. Ga naar je lokale mode winkel, wat je goed adviseren en koop spullen die langer mee gaan dan 1 draag/was beurt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!