Aldi Nord doet Duitse supermarkten vroeger dicht

Aldi Nord doet Duitse supermarkten vroeger dicht

De meeste Duitse vestigingen van Aldi Nord sluiten ’s avonds eerder hun deuren in de winter om energie te besparen. Het is nog niet bekend of dit ook geldt voor de Nederlandse winkels.

Het merendeel (70 procent) van de 2200 Duitse Aldi Nord-winkels sluit vanaf november de winkels om 20.00 uur, in plaats van om 21.00 of 22.00 uur. Volgens de discountketen heeft de maatregel geen impact op het personeelsbestand.

De winkels waar de openingstijden contractueel zijn vastgelegd, zoals in winkelcentra, blijven wel langer open. Ook wil Aldi Nord de winkels langer open houden waar de laatste uren van de dag piekmomenten zijn. 

Aldi Süd heeft daarentegen nog niets losgelaten over plannen de openingstijden in te korten. Het zusterbedrijf stelt dat deze tijden zijn gebaseerd op de behoeften van winkelende klanten. “Indien nodig wordt rekening gehouden met sociaal-politieke kwesties”, vult het bedrijf aan tegenover Lebensmittel Zeitung. 

Aldi Nord heeft (nog) niet gereageerd op de vraag van RetailTrends of Nederlandse supermarkten ook eerder zullen sluiten vanaf november.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!