Zara start tweedehands initiatief in VK

Zara start tweedehands initiatief in VK

Zara gaat van start met een 'pre-owned' service, waarbij klanten hun kleding kunnen verkopen, doneren of laten repareren. Als de proef aanslaat in het Verenigd Koninkrijk, volgen waarschijnlijk andere Europese landen. 

Inditex-dochter Zara begint begin november met zijn eerste circulaire initiatief. Consumenten kunnen reparaties boeken voor Zara-items die kapot zijn gegaan, of kunnen ervoor kiezen hun kleding te doneren. 

Voor het doorverkopen van kleding stelt Zara zijn eigen platform open voor consumenten, waar mensen zelf online hun gedragen kleding kunnen aanbieden. Klanten worden gevraagd zelf foto’s te maken van hun items, waarna Zara zelf productinformatie toevoegt en het product op het eigen platform wordt geplaatst. De verzending van de producten is aan de verkopers.  

Zara zegt zelf tegen The Guardian te verwachten dat de service in de eerste instantie niet winstgevend zal zijn. Paula Ampuero, hoofd duurzaamheid bij Zara: "In dit stadium is dit platform exclusief ontworpen als een hulpmiddel om klanten te helpen de levensduur van hun kleding te verlengen en een meer circulaire benadering te volgen."

Niet dat dit op korte termijn een probleem zal opleveren: het afgelopen halfjaar stegen de omzet en de winst naar recordhoogte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!