MS Mode en America Today maken weer winst

Modeketens MS Mode en America Today schreven vorig jaar allebei weer zwarte cijfers. Ook de omzet van de twee formules van Coolinvestments nam toe.

MS Mode boekte vorig jaar een netto-omzet van 109,5 miljoen euro. De winkelomzet groeide van 71,4 naar 78,1 miljoen euro, de online business van 24,8 naar 31,4 miljoen. De ebitda van de damesmodeketen bedroeg 8,6 miljoen euro en de nettowinst 7 miljoen.

America Today zag de omzet toenemen van 55,8 naar 58,4 miljoen euro. De online omzet van deze formule daalde iets, van 23,2 naar 22,2 miljoen euro. De winkels daarentegen waren goed voor 36,2 miljoen euro omzet tegenover 32,5 een jaar eerder. De ebitda van America Today bedroeg drie miljoen euro. Een nettoresultaat van deze formule wordt niet gemeld.

Terwijl de winkelketens het in de eerste helft van 2021 nog zwaar hadden vanwege coronalockdowns, volgde daarna voldoende herstel om het jaar met groei en winstgevend af te sluiten. In 2020 was de ebitda van MS Mode en America Today nog negatief, respectievelijk 3,7 en 1,5 miljoen euro. ‘Met een slag om de arm vanwege de vele onzekerheden’ houdt de directie van MS Mode en America Today rekening met voortzetting van de gestage groei van de winkels en de online verkopen.


Onlangs verscheen bij RetailTrends Media de autobiografie van Roland Kahn, eigenaar van Coolinvestments. Het boek Kahn – Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk is hier te bestellen. De netto-opbrengst gaat naar het Antoni van Leeuwenhoek.


 

Reacties 1


Nick - 1 nov, 17:49

Knap!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!