Megastores in Den Haag wordt gesloopt; helft winkelruimte komt terug

Megastores in Den Haag wordt gesloopt; helft winkelruimte komt terug

Het overdekte winkelcentrum Megastores in Den Haag wordt gesloopt. Het is de bedoeling dat er zeven blokken met woningen en winkels voor terugkomen, melden eigenaren Amsvest en COD aan Vastgoedmarkt. "We gaan Megastores transformeren tot een groene stadswijk."

Megastores, achter station Hollands Spoor, werd in 2000 geopend. Het winkelcentrum van zo'n 85 duizend vierkante meter kampt al jaren met veel leegstand. Door de coronacrisis is de situatie alleen maar verslechterd. Inmiddels staat zo'n veertig procent leeg, zegt directeur Enno Otten van vastgoedontwikkelaar COD, die enkele maanden voor de coronapandemie samen met Amsvest het winkelcentrum in handen kreeg.

Minder dan de helft van de winkelruimte keert terug, staat in het plan van de eigenaren. Elk blok heeft z'n specialisatie. Zo komt er een wijkwinkelcentrum aan de stationskant en blijven de woonwinkels aan de zijde van Laakhaven-west. Ook is er ruimte voor cultuur, zorg, sport en horeca. Er komen zo'n tweeduizend appartementen.

Amsvest en COD verwachten dat de sloop medio 2024 kan beginnen. Eind 2027 zouden de eerste woon- en winkelblokken klaar moeten zijn. De volledige opening is op z'n vroegst rond 2030. De gemeenteraad moet nog met het plan instemmen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!