Getir moet supermarkt in Amsterdam sluiten

Getir moet supermarkt in Amsterdam sluiten

Amsterdam wil dat Getir de tot supermarkt omgebouwde darkstore in de Eerste Jacob van Campenstraat sluit. De gemeente heeft de flitsbezorger een dwangsom van 20 duizend euro opgelegd.

Getir moest de darkstore in de Amsterdamse wijk De Pijp sluiten, omdat die volgens Amsterdam niet in het bestemmingsplan past. De rechter gaf de gemeente gelijk. Daarop maakte Getir er een supermarkt van. 

Wethouder Reinier van Dantzig meldt dat na uitgebreid onderzoek is gebleken dat het niet werkelijk een supermarkt is. "Deze vestiging blijkt zich nog steeds voornamelijk te richten op de bezorging van boodschappen. Dit past niet in het bestemmingsplan en dus vinden wij dat zij moeten sluiten."

Getir noemt het besluit 'onrechtvaardig'. Volgens de flitsbezorger functioneert de vestiging vrijwel vlekkeloos en is er geen verschil met pizzeria’s, slijterijen en andere retailers die verkoop in de winkel combineren met thuisbezorging. 

Getir heeft ook de vestiging aan de Rijnstraat in Amsterdam inmiddels deels ingericht als supermarkt. Ook die moet van de gemeente dicht. Tegen die beslissing kan Getir eerst nog beroep aantekenen. Het bedrijf zegt dat te gaan doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!