Britse retailer Joules staat op omvallen

Britse retailer Joules staat op omvallen

Enkele dagen na het faillissement van woonwebwinkel Made.com, staat opnieuw een Britse retailer op omvallen. Modemerk Joules wil uitstel van betaling aanvragen, omdat het niet is gelukt om investeerders te vinden die het bedrijf kunnen redden.

Joules, met ruim 1600 medewerkers en 132 winkels in het Verenigd Koninkrijk, kampt met tegenvallende verkopen. Volgens het bedrijf houden consumenten door de torenhoge inflatie de hand op de knip. Daar komt nog eens bij dat er door het warme weer minder buitenkleding, laarzen en knitwear werden verkocht. Joules heeft een fikse schuldenlast en moet voor het einde van de maand een lening van vijf miljoen terugbetalen.

Joules is in 1989 opgericht door Tom Joule en verkoopt kleurrijke kleding en homeware die geïnspireerd zijn op de levensstijl van het Britse platteland. Behalve via de eigen winkels en webshops in het VK, de VS en Duitsland, is Joules ook verkrijgbaar via diverse retailers en een platform als Zalando.

Joules hoopte dat rivaal Next in het bedrijf wilde investeren, maar die gesprekken werden in september gestaakt. Next nam vorige week de merkrechten, website en intellectuele eigendommen van Made.com over.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!