Made.com failliet, Next neemt merkrechten over

Made.com failliet, Next neemt merkrechten over

Woonwebwinkel Made.com is dinsdag failliet verklaard. Warenhuisbedrijf Next neemt na overleg met de bewindvoerders de merkrechten, website en intellectuele eigendommen over.

Door het faillissement worden 500 medewerkers geraakt. Hoeveel van hen toekomst hebben onder de nieuwe eigenaar is nog niet duidelijk. Ceo Nicola Thompson zegt in een reactie dat Made.com het goed deed in een wereld van lagere prijzen, stabiele consumentenvraag en betrouwbare supplychains. “Die wereld verdween, het bedrijf kon niet overleven in zijn huidige staat en we konden niet snel genoeg draaien.”

Oprichter Ning Li deed eind vorige week nog een ultieme poging om Made.com met eigen geld terug te kopen, maar zonder succes. Eerder werd al duidelijk dat Next zo’n 2,3 miljoen euro op de woonwebwinkel had geboden. Ook Frasers Group, eigenaar van House of Fraser, had interesse.

Made.com neemt al sinds eind vorige maand geen nieuwe bestellingen aan. Duizenden klanten zijn volgens de BBC nog in afwachting van een al geplaatste bestelling. De intentie van de etailer is om die nog wel te leveren.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!