Waar moet je op letten met een relatiegeschenk?

Wanneer je de eigenaar van een bedrijf bent, dan moet je soms op wat meer dingen letten dan anderen. Je bent meer bezig met een aantal zaken en soms vergeet je daardoor weer andere dingen, die mogelijk wat minder belangrijk leken. Toch was het uiteindelijk wel belangrijk, maar dat bleek later pas. Zonde, maar het is niet anders. Desondanks is het nog niet te laat. Nee, je hebt nog tijd en er is nog hoop voor jou en je bedrijf. Je hebt nu namelijk de kans om er iets aan te doen. Je kunt er juist nu voor kiezen om eens echt actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat je één ding vanaf nu goed regelt; een relatiegeschenk. Dit is belangrijk en gaan we derhalve eens uitgebreid bespreken in deze blog. Laten we snel van start gaan om je alle aspecten mee te geven! 

Originaliteit
Met relatiegeschenken is het vooral zaak dat je iets origineels hebt. Je wil zorgen voor iets dat niet een in een dozijn is. Nee, je wil je onderscheiden van de rest en kiezen voor iets dat je relatie bijblijft. Je wil er zeker van zijn dat de ontvanger het cadeau waardeert, onthoudt en hem of haar niet verlaat. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een beeldje als relatiegeschenk. Heb je ooit iemand een beeldje zien geven als relatiegeschenk? Nee, waarschijnlijk niet! Een bosje bloemen, een flesje wijn, een chocoladeletter of wat dan ook; dat is de norm, toch? Wij hopen van niet! Wij hopen dat een relatiegeschenk zoals een beeldje de norm is. Waarom? Dat lees je hieronder verder.

Boodschap
Met een relatiegeschenk is het zo dat je een boodschap meegeeft, of je dat nu bewust doet of niet. Een relatiegeschenk zoals een kerstpakket van een bedrijf dat je niet eens kent, dat is nou niet echt persoonlijk. Of je site dan zetten dat persoonlijk contact je kernwaarde is, is dan niet geheel terecht. Je moet je daarom dus, zoals al gezegd, onderscheiden door juist iets dat een mooie boodschap meegeeft. Iets dat laat zien; hier is over nagedacht en dit past bij jou. Ook al is het een zakelijke relatie en ook al wil je privé en werk gescheiden houden, betekent dit niet dat je niet meer moeite hoeft te stoppen in persoonlijke contacten. Integendeel zelfs; vindt hetgeen dat past bij je zakelijke relatie, wellicht is er een beeldje dat echt symbool staat voor jullie zakelijke relatie. 

Tijd
Met zoiets als een relatiegeschenk is het dan heel belangrijk dat je genoeg tijd neemt voor dit proces. Zoals gezegd, is dit meer dan een standaard kerstpakket. Nee, hier zit een beetje tijd in. Je moet derhalve op tijd zijn zodat je eventueel ook nog kunt kiezen voor een beeldje dat echt maatwerk is, dan maak je in samenwerking met een kunstenaar een nóg persoonlijker beeldje. Daarnaast is het ook gewoon belangrijk om genoeg tijd te nemen zodat je niet in de stress komt te zitten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!