Jeansmerk Kings of Indigo failliet

Jeansmerk Kings of Indigo failliet

KOI International, het moederbedrijf van jeansmerk Kings of Indigo, is failliet. Het bedrijf vroeg zelf het faillissement aan, nadat het niet was gelukt om op tijd investeerders aan zich te binden.

Het in 2011 opgerichte Kings of Indigo overleefde in 2018 het faillissement van Varova Fashion Holding. Oprichter Tony Tonnaer kocht het jeansmerk terug. Dat nu alsnog het doek valt komt volgens het bedrijf door een mix van factoren. Het wijst op een moeizame overgang vanuit de VFH-organisatie, twee jaar schade door de coronacrisis, productieproblemen, late leveringen en inflatie.

"Het doet absoluut pijn om alles achter te laten waar we zo hard voor hebben gewerkt", zegt Tonnaer in een toelichting. "Maar ik voel ook oprechte trots en waardering voor alles wat we met het team hebben bereikt. Met Kings of Indigo konden we bijdragen aan het verduurzamen van de mode-industrie, door andere merken te laten zien hoe ze schoner en met meer zorg voor de mensen in deze branche kunnen werken, zonder in te leveren op kwaliteit."

De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!