Jeansmerk Kings of Indigo is gered

Het Nederlandse jeansmerk Kings of Indigo maakt een doorstart. Het is overgenomen door het Duitse ondernemersduo Kathrin en Sebastian Proft.

Het moederbedrijf van Kings of Indigo ging vorige maand failliet. KOI International vroeg zelf het faillissement aan nadat het niet was gelukt om op tijd investeerders aan zich te binden. Diverse partijen zagen een doorstart van Kings of Indigo wel zitten, meldde de curator vorige week.

Kings of Indigo zegt dat het Duitse ondernemersduo Proft het merk 21 december heeft overgenomen en daarvoor een nieuwe bv heeft opgericht. De twee zitten achter de kledingketen Dollinger, met veertien winkels in Zuid-Duitsland en een vestiging in het Oostenrijkse Salzburg. Dollinger richt zich op duurzame en regionale kleding, waaronder traditionele trachten.

Sebastian Proft wordt verantwoordelijk voor verkoop en financiën. Mariska Stolwijk, tot het faillissement verantwoordelijk voor het productieteam, wordt general manager. Tonny Tonnaer, die het bedrijf in 2011 oprichtte, zegt tegen FashionUnited dat hij niet terugkeert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!