'Shein gebruikt verboden katoen uit Xinjiang'

'Shein gebruikt verboden katoen uit Xinjiang'

Webwinkel Shein is opnieuw in opspraak. Uit onderzoek van persbureau Bloomberg blijkt dat de fastfashionreus verboden textiel gebruikt uit de Chinese provincie Xinjiang.

Het Amerikaanse persbureau liet katoen van kledingstukken onderzoeken in een Duits laboratorium, waaruit naar voren kwam dat het katoen overeenkomt met textiel dat afkomstig is uit Xinjiang. In deze regio worden volgens de Verenigde Naties Oeigoeren gedwongen tot dwangarbeid in textielfabrieken en op katoenvelden. In de VS is invoer uit dit gebied verboden.

Volgens Bloomberg is het onderzoek het eerste publieke bewijs dat het fastfashionbedrijf katoen gebruikt dat door dwangarbeiders is verwerkt. Shein zegt zelf dat het geen arbeidswetten heeft overtreden, maar ontkent niet dat het gaat om verboden katoen uit Xinjiang. 

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Chinese e-commercegigant in opspraak raakt. Uit een undercoverreportage van het Britse Channel 4 bleek in oktober dat medewerkers in textielfabrieken te lange dagen werken en bij een fout direct worden gekort op hun loon. 

Reacties 1


John Eeves 24 nov, 12:32

Zeer verwerpelijk bedrijf, als je oog hebt voor je medemens en het klimaat dan bestel je hier niets.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!