Jysk boekt ook in Nederland recordomzet

Jysk heeft ook in Nederland een recordjaar achter de rug. De Deense woonwinkelketen groeide hier wel minder hard dan wereldwijd.

De omzet kwam in Nederland op 167,3 miljoen euro uit, een stijging van 2,4 procent. De wereldwijde omzet, die in september al werd gemeld, steeg met 11 procent naar bijna 4,9 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) in Nederland bedroeg 21 miljoen.

In het boekjaar dat tot en met augustus liep, waren de winkels vanwege coronamaatregelen ruim een maand alleen open voor het afhalen van bestellingen. "Het was een uitdagend jaar, maar we kunnen trots zijn op onze resultaten", zegt countrymanager Frank Christant.

Jysk ziet dat de groei sinds de zomer vertraagt. Christant: "We merken dat de koopkracht onder druk staat. Ik verwacht dat we dat gaan terugzien in onze resultaten in het huidige boekjaar." Jysk heeft op dit moment 101 winkels in Nederland. Komende maand komen er twee bij, in Beuningen en Harderwijk.

Volgend jaar begint de bouw van een eigen dc in Lelystad. Op het terrein ernaast maakt de woonwinkelketen sinds kort gebruik van een tijdelijk dc, dat begin volgend jaar volledig operationeel moet zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!