'Deal Gorillas en Getir bijna beklonken'

De overname van flitsbezorger Gorillas door branchegenoot Getir wordt volgens het Duitse Handelsblatt deze week nog afgerond. Het is nog niet duidelijk of het merk Gorillas blijft bestaan na de overname.

De overnamegesprekken die sinds oktober gaande zijn tussen flitsbezorgers Gorillas en Getir, verlopen volgens het Duitse dagblad moeizaam. Anderhalve maand nadat er ‘verregaande gesprekken’ werden gemeld is dan toch het einde in zicht: volgens anonieme bronnen is de deal deze week nog rond. 

Zodra de deal beklonken is en de transactie afgerond, zou de oprichter van Gorillas, Kagan Sümer, direct opstappen uit het bedrijf. Wel hangt daar een prijskaartje aan: het huidige management krijg een bonus mee van zo'n tien miljoen euro. De helft daarvan zou naar de twee oprichters gaan. 

Als de deal rond is, verwerft Getir in één klap een groot marktaandeel in Europa. Zodoende kan de flitsbezorger de concurrentie aangaan met branchegenoot Flink. In totaal zouden de flitsbezorgers samen zo'n 7 miljard dollar waard zijn.

Flitsbezorgers groeiden in coronatijd in rap tempo, maar investeerders zijn huiverig geworden om geld in de bedrijven te steken. Er worden vraagtekens gezet bij de winstgevendheid van het model en veel steden, onder meer in Nederland, klagen over overlast.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!