Corine Duchenne is sinds 2020 algemeen directeur van Praxis. Onlangs was ze te gast in de RetailTrends Podcast. Een terugblik in zes quotes.

 

‘Als je in fashion een paar keer mis zit met je collecties wordt het moeilijk’

Corine Duchenne werkte tussen 1997 en 2007 in verschillende functies voor Mexx. Zeven jaar na haar vertrek werd het modeconcern failliet verklaard. “Zonde”, zegt Duchenne terugblikkend. Volgens haar zijn twee zaken cruciaal geweest bij de ondergang van Mexx. “Het middensegment is lastig. Je bent geen Zara, die continu spot on is met de trends, maar ook geen luxespeler.” Daarnaast speelde volgens haar de managementwisseling in 2012 een grote rol. “Daardoor was Mexx een tijdje niet snel genoeg met nieuwe collecties. Als je een paar keer mis zit, wordt het lastig.”


‘De doe-het-zelfmarkt is breed, in vergelijking met mode’

In 2008 stapt Duchenne over van Mexx naar Maxeda en dus van fashion naar doe-het-zelf. Ze wordt daar in eerste instantie head of finance & control. “We zaten toen in het begin van een economische crisis, dus er viel financieel genoeg te verbeteren.” Het verschil tussen mode en doe-het-zelf is volgens haar groot....