Shein erkent problemen fabrieksarbeiders, belooft beterschap

Shein erkent problemen fabrieksarbeiders, belooft beterschap

Shein heeft toegegeven dat fabrieksarbeiders dagen werken die ‘langer zijn dan de lokale regelgeving toestaat'. De Chinese webwinkel belooft beterschap in de vorm van een investering van 14 miljoen euro. 

Uit een undercover-reportage van het Britse Channel 4 kwamen in oktober diverse misstanden naar buiten. Zo zouden arbeiders in de fabrieken werkdagen draaien van achttien uur, zonder weekend. Bij een fout zou hun salaris direct worden gekort. In eerste instantie zei Shein ‘extreem geschokt’ te zijn over de onthulling, waarna er een onafhankelijk onderzoek zou zijn gestart. 

Hieruit blijkt dat de arbeiders inderdaad te lange dagen werkten. “Hoewel deze aanzienlijk minder zijn dan in de documentaire wordt beweerd, zijn ze (het aantal werkuren, red.) nog steeds hoger dan de lokale regelgeving toestaat”, klinkt de officiële verklaring. Wel ontkent Shein dat de arbeiders slecht worden betaald en hun salaris bij een fout direct wordt gekort. 

In de fabrieken moeten minimaal vijfhonderd kledingstukken per dag worden geprodueerd. Om de situatie te verbeteren, heeft de Chinese e-commercereus aangegeven dat er omgerekend 14 miljoen euro wordt geïnvesteerd in het verbeteren van deze fabrieken. Dit zou ervoor moeten zorgen dat arbeiders minder belast worden. Ook reserveert het bedrijf 3,8 miljoen euro voor ‘verantwoorde inkoop’. 

Reacties 1


John Eeves 6 dec, 12:40

Een investering van 14 miljoen op een omzet van 24 miljard dollar is natuurlijk een schijntje en volgens mij meer voor de bühne dan dat men de omstandigheden daadwerkelijk fors wil verbeteren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!