Sligro neemt Metro-winkels in België over

Sligro neemt Metro-winkels in België over

Sligro Food Group neemt negen van de elf Metro-winkels in België over. De Nederlandse voedselgroothandel heeft daarvoor toestemming gekregen van de rechtbank in Antwerpen.

Sligro telt 47 miljoen euro neer voor de vestigingen in Antwerpen Zuid, Wevelgem, Luik, Hasselt, Middelkerke, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Brussel en Vorst. De vestiging in Evergem en het personeel dat daar werkzaam is, gaat over naar horecagroothandel Van Zon.

Verder neemt Sligro zo'n honderd medewerkers 'vanuit de regiostructuur' en het hoofdkantoor over. Bovendien worden de medewerkers van de vestiging in Antwerpen Noord, die niet worden overgenomen, een functie aangeboden in de nabijgelegen vestiging van Sligro-ISPC in Antwerpen. Alles bij elkaar kunnen 506 Metro-medewerkers hun baan behouden.

De Belgische tak van Metro en Makro kreeg in september bescherming tegen schuldeisers. Dat was enkele maanden nadat de al jaren verlieslijdende winkels waren overgenomen door de Duitse saneerder Bronze Properties. Sligro meldde zich al snel als geïnteresseerde voor Metro. Voor de zes winkels van Makro had Sligro geen belangstelling. Volgens Belgische media hebben zich ook geen andere partijen voor de Makro-vestigingen gemeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!