'Personeelstekorten nog steeds groot probleem'

'Personeelstekorten nog steeds groot probleem'

Hoewel het aantal vacatures in de retailsector niet meer lijkt te stijgen, kampen winkels nog steeds met grote personeelstekorten. 37 procent van de ondernemingen ervaart dit volgens het CBS als een belemmering, stelt ABN Amro in zijn nieuwste rapport Stand van Retail.

Het aantal openstaande vacatures in de retail loopt sinds 2014 op. De oorlog in Oekraïne en de als gevolg daarvan sterk gestegen inflatie leidde tot wat voorzichtigheid bij het aannemen van personeel, maar nog steeds staan er heel veel vacatures open. En dat zorgt voor problemen. Winkels zijn minder lang open of zelfs hele dagen dicht, de werkdruk is zeer hoog en het is lastig om werkroosters rond te krijgen.

ABN Amro vindt het van belang dat de retailsector aantrekkelijker wordt als werkgever. De branche moet onder meer inzetten op hogere salarissen, persoonlijke waardering, een goede balans tussen werk en privé, en digitalisering.

Reacties 1


Gerard Baars 28 feb, 07:20

Colorful standard?? Sorry hoor. Gewoon een multi brand store. Niets speciaals. Ken ik wel mooiere projecten. Schandalig dat ABN hier instapt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!