Flitsbezorger Getir neemt rivaal Gorillas over

Flitsbezorger Getir neemt rivaal Gorillas over

De van oorsprong Turkse flitsbezorger Getir heeft zijn Duitse concurrent Gorillas overgenomen. "Met deze stap toont Getir hoe zij de consolidatie binnen de sector leidt", meldt het bedrijf in een verklaring.

De overname hing al bijna twee maanden in de lucht. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Volgens de Financial Times is met de deal 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro) gemoeid. Het is niet duidelijk of de naam van Gorillas blijft bestaan en welke gevolgen de overname heeft voor de activiteiten in de landen waar het actief is.

Gorillas trok zich eerder dit jaar terug uit diverse landen. De in 2020 gestarte onderneming besloot zich voortaan op de kernmarkten Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten te richten. Getir, dat in 2015 is opgericht, is ook actief in deze landen en daarnaast in thuisland Turkije, Italië, Portugal en Spanje. Getir is in Nederland in veertien steden aanwezig, Gorillas in twaalf.

Flitsbezorgers groeiden in coronatijd in rap tempo, maar investeerders zijn huiverig geworden om geld in de bedrijven te steken. Er worden vraagtekens gezet bij de winstgevendheid van het model en veel steden, onder meer in Nederland, klagen over overlast. De Britse flitsbezorger Zapp trok zich afgelopen zomer terug uit Nederland. Het Duitse Flink is actief in veertig Nederlandse steden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!