Onterecht ontslag: Aldi moet 60.000 euro betalen

Aldi moet een ontslagen filiaalleider zestigduizend euro betalen. De supermarktketen heeft volgens het hof in Arnhem ernstig verwijtbaar gehandeld, blijkt uit een uitspraak waarover RTL Nieuws als eerste berichtte.

De vrouw werkte sinds februari bij de discounter en gaf leiding aan zeven filialen in het oosten van het land. Na twee incidenten, die in mei 2021 tijdens haar vakantie aan het licht kwamen, wilde Aldi de vrouw ontslaan. Ze had medewerkers in haar filialen gevraagd vier blikjes bier voor haar achter te houden, omdat die in de reclame waren. Ook had ze voor haar vakantie twee kweekkasjes gekocht, waarvoor ze korting had gevraagd en die ook had gekregen.

De vrouw moest daarna op het matje komen. Volgens Aldi had ze de regels overtreden, de vrouw vond dat ze niks verkeerd had gedaan. Waar Aldi eerst aanstuurde op ontslag, werd daarna geprobeerd er samen uit te komen. Maar diverse gesprekken en mediation over herplaatsing of een vertrekregeling liepen op niets uit.

Het hof is het met de kantonrechter eens dat door toedoen van Aldi de arbeidsverhouding duurzaam en onherstelbaar verstoord is geraakt. Zo was niet duidelijk welke producten door medewerkers wel konden worden gereserveerd en welke niet. Bovendien had Aldi niet meteen moeten aansturen op ontslag. 

De kantonrechter kende de vrouw een zogenoemde billijke vergoeding van vijftigduizend euro toe, maar de vrouw vond dat te weinig. Ze eiste in hoger beroep vijfhonderdduizend euro. Het hof kwam tot zestigduizend euro. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!