Patagonia sluit tijdelijk winkels in Canada en de VS

De winkels van Patagonia in de VS en Canada zijn tussen kerst en oudejaarsdag een week gesloten. Werknemers krijgen een betaalde week vrij in de voor veel retailers belangrijkste periode van het jaar.

Het outdoormerk sloot vorig jaar ook zijn filialen in de laatste week van het jaar, om personeel in winkels en magazijnen die week betaald verlof te geven. Ook de klantenservice is niet bereikbaar. “Omdat we geloven in de levenskwaliteit voor onze mensen”, aldus ceo Ryan Gellard. 

"We zijn op 2 januari weer aan het werk, om kleding te repareren die kapot is gegaan terwijl mensen buiten plezier maakten." Het besluit om de winkels tijdens een van de drukste weken van het jaar te sluiten, werd met veel lof onthaald op social media. 

Het gaat om ongeveer vijftig winkels. Wereldwijd heeft Patagonia er zeventig.  

Patagonia werd eerder dit jaar ook al geprezen om zijn onorthodoxe handelen. Oprichter Yvon Chouinard droeg toen bijna het volledige bedrijf over aan een milieuorganisatie, om ervoor te zorgen dat het bedrijf altijd op een maatschappelijk verantwoorde manier zou worden gerund.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!