Pieter Pot ontslaat tientallen medewerkers

Pieter Pot heeft eerder dit jaar tientallen medewerkers ontslagen. De verpakkingsvrije onlinesupermarkt moet in de kosten snijden om eind 2023 break-even te kunnen draaien.

Dat zegt medeoprichter Jouri Schoemaker in een interview met De Ondernemer. Nadat de coronamaatregelen waren afgeschaft, kwam er dit voorjaar een eind aan de flinke groei die Pieter Pot sinds de oprichting in 2019 doormaakte. Ook bleek het moeilijker om geld bij investeerders op te halen. Die wilden eerst zien hoe het bedrijf winstgevend denkt te kunnen worden.

Onder druk van bestaande investeerders sneed Pieter Pot in de organisatie, die de maanden ervoor juist fors was gegroeid. Van 30 medewerkers in 2021 naar meer dan 100 begin 2022. Schoemaker meldt dat er tientallen mensen zijn ontslagen; exacte aantallen noemt hij niet.

Schoemaker onthult dat Pieter Pot, ook eerder dit jaar, bij bestaande investeerders 2,2 miljoen euro heeft opgehaald. De helft is al binnen, voor de rest moeten eerst bepaalde doelen worden gehaald. De voormalig RetailRookie of the Year haalde eind 2020 2,7 miljoen euro aan groeigeld op. Eind vorig jaar kwam daar 9 miljoen bij.

Update 29/12: Jouri Schoemaker laat via een woordvoerder weten dat er op dit moment 60 mensen bij Pieter Pot werken.

Reacties 1


Lucien Holleman 28 dec, 17:07

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!