Ierse speelgoedketen Smyths Toys komt alsnog naar Nederland

Ierse speelgoedketen Smyths Toys komt alsnog naar Nederland

Smyths Toys komt alsnog naar Nederland. De Ierse speelgoedketen opent komend voorjaar zijn eerste twee winkels (in Amsterdam en Rotterdam) en wil de komende jaren uitgroeien naar zo'n twintig vestigingen. Dat meldt vastgoedadviseur AvenU aan RetailTrends.

In januari 2018 zei Smyths Toys dat het op korte termijn dertig winkels in Nederland wilde openen. Daarna zouden andere landen op het Europese vasteland volgen. De volgorde werd anders: Smyths Toys nam in april 2018 de ruim negentig winkels van Toys'R'Us in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland over. Afgelopen zomer kwamen daar nog eens 41 winkels in Frankrijk bij, van PicWic Toys.

Komend voorjaar is dan alsnog Nederland aan de beurt. In Amsterdam strijkt de keten neer in winkelcentrum Akerpoort en in Rotterdam komt Smyths Toys in winkelcentrum Bigshops. Het gaat in beide gevallen om winkels van zo'n 1900 vierkante meter. Ook opent Smyths een webshop in Nederland.

Meer op komst
Het is de bedoeling dat er volgend jaar in totaal vier à vijf winkels in Nederland komen, meldt vastgoedadviseur AvenU die Smyths Toys bij zijn zoektocht begeleidt. Volgens eigenaar Renate van Unen ziet het er goed uit: "We zijn in de afronding met één en we zijn met een aantal nog in onderhandeling."

Van Unen wijst erop dat Smyths Toys meer is dan een speelgoedzaak. "Ze verkopen ook veel babyartikelen, zoals bedjes, badjes en kinderwagens. Het is een combinatie van een babyzaak en een speelgoedzaak. Daarnaast hebben ze veel buitenspeelgoed: trampolines en speelhuisjes, maar ook fietsjes. En dat het hele jaar door. Het idee is: van de geboorte tot einde basisschool kun je er terecht."

Reacties 2


ikke weet het 27 dec, 17:09

In feite gewoon Toys R Us 2.0, maar het is al gebleken dat Nederlandse consumenten niet op dit soort winkels zit te wachten.

Heb ze in Duitsland gezien, en is gewoon het oude Toys R Us, maar dan met een nieuwe naam.

De Nederlandse consument kan op vele plaatsen Speelgoed in de buurt kopen, en dan is het maar de vraag of men nou echt naar dit soort afgelegen winkels wil gaan.

Vergeet daarbij ( zeker met grote artikelen ) het online kopen niet, lekker niet sjouwen, je besteld 3 speelhuisjes, en kijkt welke je leuk vindt, en stuurt de rest of alle drie gratis retour.


Janus Jansen 4 jan, 11:34

Verre neef van Bart Smit grijpt zijn kans.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!