Uniqlo-eigenaar verhoogt lonen tot 40 procent

Uniqlo-eigenaar verhoogt lonen tot 40 procent

Fast Retailing, het moederbedrijf van onder meer kledingketen Uniqlo, heeft een herziening van zijn beloningsstructuur aangekondigd. De salarissen van kantoor- en winkelpersoneel gaan vanaf maart tot 40 procent omhoog.

Fast Retailing verhoogt de lonen om competitief te blijven bij het aantrekken van personeel. Vooral in thuismarkt Japan, waar de lonen relatief laag zijn gebleven, gaan medewerkers erop vooruit. Zo krijgt een nieuwe werknemer die net is afgestudeerd een startloon dat 18 procent hoger ligt dan het huidige. Wie in zijn eerste of tweede jaar promoveert tot winkelmanager gaat er 36 procent op vooruit. Voor andere medewerkers liggen loonsverhogingen tot 40 procent in het verschiet.

Afgelopen september verhoogde Fast Retailing de lonen in Japan ook al. De nieuwe loonsverhogingen gelden ook buiten de landsgrenzen, maar daarover worden geen details gemeld.

Fast Retailing heeft woensdag ook zijn kwartaalcijfers gepubliceerd. Het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar groeide de omzet met ruim 14 procent tot omgerekend ruim 5 miljard euro. De nettowinst daalde met 8 procent tot 634 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!