Britse Amazon-medewerkers leggen werk neer

Britse Amazon-medewerkers leggen werk neer

Magazijnmedewerkers van Amazon in het Verenigd Koninkrijk staken woensdag uit protest tegen de lage lonen. Ook uiten de 265 stakende personeelsleden hun onvrede over de arbeidsomstandigheden. 

Amazon betaalt zijn personeel op dit moment tussen de 11,89 euro en 12,96 euro per uur, naar eigen zeggen een stijging van 30 procent. Vakbonden zijn hier niet tevreden mee en eisen een minimumloon van omgerekend 16,98 euro (15 pond) per uur. 

Volgens het personeel is er in de magazijnen sprake van slechte arbeidsomstandigheden. Ook voelen ze zich gecontroleerd: men wordt aangesproken wanneer er een paar minuten minder werk wordt verricht. “Robots worden beter behandeld dan wij”, aldus magazijnmedewerkers tegenover de BBC

Amazon herkent zich niet in de aantijgingen. Tegen de Britse nieuwszender zegt de onlinegigant ‘geweldige prestaties te erkennen’ en coaching aan te moedigen wanneer personeelsleden hun doelen niet halen. 

Amazon kreeg in onder meer Duitsland en de VS al regelmatig met stakingen te maken, maar nog niet eerder in het Verenigd Koninkrijk. Van de in totaal 1.500 medewerkers in het Britse Coventry leggen woensdag naar verwachting circa 300 hun werk neer. Volgens de vakbonden is het de eerste stakingsdag van velen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!