Starbucks boekt meer omzet en winst

Starbucks boekt meer omzet en winst

Starbucks heeft zijn omzet in het eerste kwartaal met 8,2 procent zien toenemen tot ruim 8,7 miljard dollar. De winst van de koffieketen steeg met 4,8 procent naar 855,2 miljoen dollar.

De groei van Starbucks komt vooral uit Noord-Amerika. Daar nam de omzet met 14 procent toe en was de like-for-like groei 10 procent. Internationaal ging de omzet juist met 10 procent omlaag, vooral door de coronalockdowns in China begin dit jaar. Meer dan 1800 van de 6090 Chinese filialen waren toen dicht. Zonder China meegerekend groeit Starbucks naar eigen zeggen ook buiten Amerika met dubbele cijfers.

Starbucks’ interim-ceo Howard Schultz toont zich tevreden met de resultaten. Die demonsteren volgens hem de veerkracht van het bedrijf. Hij wijst op de wereldwijd uitdagende economische omstandigheden en het matige kwartaal voor de retailsector als geheel.

Starbucks heeft wereldwijd zo’n 36 duizend vestigingen. Iets meer dan de helft daarvan bevindt zich buiten Noord-Amerika. In Nederland zijn er zo’n 50 filialen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!