'Ontslagen door samengaan Getir en Gorillas'

De overname van Gorillas door Getir heeft als gevolg dat in totaal 68 banen worden geschrapt. Het samenvoegen van de hoofdkantoren zorgt voor onrust onder personeel, schrijft NRC

Getir schrijft zwaar verlieslatende cijfers – die mede zijn veroorzaakt door de overname van Gorillas – en koos daarom voor het doorvoeren van kostenbesparende maatregelen. Een van deze maatregelen is het samenvoegen van de hoofdkantoren, wat over een maand moet zijn afgerond. De banen van 25 medewerkers van Getir en 43 van Gorillas worden geschrapt. Bezorgers worden zoveel mogelijk binnen gehouden; het gaat voornamelijk over leidinggevende functies en andere kantoorbanen.

Ook zorgt de overname voor commotie onder Gorillas-medewerkers. Betrokkenen vertellen aan NRC dat Getir een meer hiërarchische cultuur aanhoudt. In de top van het bedrijf zouden vooral managers zijn aangesteld die al werkzaam waren binnen Getir, wat ertoe leidt dat leidinggevenden van Gorillas buiten spel zijn gezet. De krant meldt dat meerdere van hen op zoek zijn naar een baan. 

Eind december maakte Getir bekend dat de overname van Gorillas rond was. Het flitsbezorgbedrijf heeft zelf geen financiële details bekendgemaakt, maar volgens Financial Times is met de deal 1,1 miljard euro gemoeid. Of de naam Gorillas blijft bestaan is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!